Hyundai Smartsense

Η Hyundai εξελίσσει και αναπτύσσει το Hyundai SmartSense, μια δέσμη προηγμένων τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Αδιαπραγμάτευτη αξία και προτεραιότητα είναι η ενσωμάτωση των προηγμένων αυτών τεχνολογιών σε όλα τα μοντέλα. Με αυτόν τον τρόπο, η Hyundai κάνει τα έξυπνα συστήματα, που εγγυώνται πως οι μετακινήσεις θα γίνονται πάντα με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και ηρεμία, προσιτά σε όλους.

Rear Occupant Alert

Με το Σύστημα Προειδοποίησης Πιθανής Εγκατάλειψης Προσώπου στα Πίσω Καθίσματα, το νέο Kona θυμάται εάν οι πίσω πόρτες άνοιξαν πριν ξεκινήσετε. Όταν φτάσετε στον προορισμό σας, ένα μήνυμα εμφανίζεται στο ταμπλό συνοδεία ηχητικού σήματα για να ελέγξετε το πίσω κάθισμα.

Safe Exit Warning.

Έξυπνη λειτουργία, το Σύστημα Προειδοποίησης Ασφαλούς Εξόδου βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων ανιχνεύοντας οχήματα που πλησιάζουν από πίσω και προειδοποιώντας σας μέσω μηνύματος στο ταμπλό και στον εξωτερικό καθρέπτη και ενός ηχητικού σήματος.

Intelligent Speed Limit Warning (ISLW).

Σε συνδυασμό με το εργοστασιακό σύστημα πλοήγησης και τηλεματικής, το Σύστημα Έξυπνης Αναγνώρισης Ορίων Ταχύτητας αναγνωρίζει πινακίδες οδοσήμανσης και απεικονίζει όρια ταχύτητας και απαγορευτικά προσπέρασης σε πραγματικό χρόνο, τόσο στην οθόνη του συστήματος πλοήγησης όσο και στον πίνακα οργάνων και το Head Up display.

Driver Attention Warning (DAW).

Όταν ανιχνευτεί συμπεριφορά κόπωσης ή διάσπασης προσοχής κατά την οδήγηση, το σύστημα ειδοποιεί τον οδηγό προτρέποντάς τον για ένα διάλειμμα.

Lane Keeping Assist (LKA).

Σε περίπτωση τυχαίας απομάκρυνσης από τη λωρίδα, το LKA προειδοποιεί τον οδηγό και μπορεί να ασκήσει ροπή στο σύστημα διεύθυνσης για να επαναφέρει το όχημα στη λωρίδα του.

Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC).

Αυτή η εξελιγμένη λειτουργία χρησιμοποιεί δεδομένα από το προηγμένο σύστημα πλοήγησης του BAYON και το εμπρός ραντάρ ώστε να προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα όταν οδηγείτε σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας ή αυτοκινητόδρομους. Το σύστημα προβλέπει στροφές ή ευθείες στη διαδρομή και ρυθμίζει ανάλογα την ταχύτητα για μεγαλύτερη ασφάλεια στο ταξίδι. Στη συνέχεια, επιβραδύνει ή επιταχύνοντας εκ νέου, για επιστροφή στην προκαθορισμένη ταχύτητα.

Leading Vehicle Departure Alert (LVDA).

Αυτό το έξυπνο χαρακτηριστικό είναι χρήσιμο στην πόλη καθώς ειδοποιεί τον οδηγό όταν το προπορευόμενο όχημα ξεκινά μετά από σύντομη στάση, όπως σε ένα φωτεινό σηματοδότη ή λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Smart Cruise Control με Stop & Go (SCC με S&G).

Μεγαλύτερη ασφάλεια, λιγότερο στρες. Διατηρεί μία ορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, μειώνοντας ή αυξάνοντας ταχύτητα μέχρις ενός προκαθορισμένου ορίου. Σε πυκνή κυκλοφορία “stop & go”, διατηρείται η απόσταση που έχει οριστεί.

Blind-spot Collision Warning/Avoidance (BCW/BCA).

Χρησιμοποιώντας δύο αισθητήρες ραντάρ στον πίσω προφυλακτήρα, το σύστημα σας προειδοποιεί για τυχόν κυκλοφορία στο τυφλό σημείο. Εάν ενεργοποιήσετε το φλας σε μία τέτοια περίπτωση, θα ακουστεί ένα προειδοποιητικό σήμα και το όχημα θα φρενάρει για να αποφευχθεί η σύγκρουση.

High Beam Assist (HBA).

Ανιχνεύει προπορευόμενα οχήματα στην ίδια λωρίδα ή όσα έρχονται από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και αλλάζει αυτόματα σε μεσαία σκάλα. Αφού απομακρυνθούν τα οχήματα, ενεργοποιεί εκ νέου τη μεγάλη σκάλα, μεγιστοποιώντας την εμβέλεια ορατότητας.

Σύστημα Αποφυγής Σύγκρουσης Πίσω Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας (RCCA).

Όταν εξέρχεστε με όπισθεν από χώρους με μειωμένη ορατότητα, το σύστημα όχι μόνο σας προειδοποιεί εάν κάποιο όχημα πλησιάζει από κάποια πλευρά – αλλά εφαρμόζει αυτόματα και πίεση πέδησης.

Σύστημα Αποφυγής Σύγκρουσης Τυφλού Σημείου (BCA).

Χρησιμοποιώντας αισθητήρες ραντάρ στον κάτω πίσω προφυλακτήρα, το σύστημα προειδοποιεί για την κυκλοφορία στην περιοχή του τυφλού σημείου. Εάν ενεργοποιήσετε το φλας σε μία τέτοια περίπτωση, θα ηχήσει μία ειδοποίηση και θα ενεργοποιηθεί το φρένο για να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (FCA).

Με τη βοήθεια ραντάρ και κάμερας, το σύστημα FCA φρενάρει αυτόματα εάν ανιχνεύσει ξαφνικό φρενάρισμα από το προπορευόμενο όχημα ή πεζούς στο δρόμο.

Σύστημα Υποβοήθησης Παραμονής στο Κέντρο της Λωρίδας (LFA).

Όταν το Σύστημα Υποβοήθησης Παραμονής στο Κέντρο της Λωρίδας (LFA) είναι ενεργοποιημένο, διατηρεί το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδες σε ταχύτητες μεταξύ 0 και 180 km/h στον αυτοκινητόδρομο και στους δρόμους της πόλης.